Stop de bio-industrie!

Naar aanleiding van mijn laatste blog over straatbeeldvervuiling en de algemeen heersende slechte kledingsmaak van tegenwoordig, moet ik eigenlijk nog iets kwijt. Het is meer een speciale oproep. Ik doe het niet vaak maar dit is een noodkreet, recht uit mijn hart: Mensen met fors overgewicht, stop met het dragen van roze kleding! Neonroze, lichtroze, zalmroze; het maakt niet uit. Doe het niet. Ik smeek jullie! Het slaat als een tang op een varken.

Naf Naf
Misschien is het iets genetisch of een stofje dat tegelijkertijd met vetcellen wordt aangemaakt in de hersenen (zoekt er nog iemand een afstudeeronderwerp?) maar jullie dragen bovengemiddeld vaak de kleur roze. Ik vind dikke mensen vaak prachtig, zeker als het mooi geproportioneerd is en ze het vol trots uitdragen. Maar nee, niet in roze. Ik wil niet vervelend doen maar iemand moet het zeggen: Jullie zijn net biggetjes. Vrolijke, knorrende, roze biggetjes. Begrijp me goed: Varkens zijn leuk, lief en schattig maar je wilt er niet op lijken, toch? Je kunt ook mooi dik zijn in een andere kleur, een kleur die je er niet uit laat zien als een overmaats hamlapje.

Ingesnoerd
Stop alsjeblieft ook met het dragen van kleding in een te kleine maat. Nee, je lijkt er niet slanker door. En ja, het tekent af. Strakke kleding toont genadeloos elk vetrandje, elk flubbertje, elke imperfectie. Nogmaals: vet en flubbers zijn niet erg en imperfecties heeft iedereen, maar we hoeven er toch niet mee te koop te lopen? Niemand ziet er goed uit in te strakke kleding, dik of dun. Maar met een paar kilootjes te veel moet je jezelf helemaal niet insnoeren in een te nauw, roze shirt. Echt, het ziet er gewoon niet lekker uit. Tenzij je dol bent op varkensrollade natuurlijk.

  8 comments for “Stop de bio-industrie!

 1. 17 april 2011 at 16:36

  nou nou ik sta anders wel goed met roze al gebruik ik het meer als accentkleur

  • Miss Moneypenny
   17 april 2011 at 16:41

   Een accentkleur is wat anders dan een effen roze shirt. En zolang je jezelf niet te strak insnoert is er nog geen big eh… man overboord. 😉

 2. 17 april 2011 at 16:36

  of glanzend lycra paars……of wit uitpuilende leggings……..
  of naveltopjes……
  o, ik weet er vast nog wel meer. 😉

  • Miss Moneypenny
   17 april 2011 at 16:42

   Ik krijg opeens visioenen van Sylvia Fine, de moeder van The Nanny uit de gelijknamige televisieserie. 😉 Wat een heerlijk mens, maar die kleding: nee…

 3. 17 april 2011 at 17:54

  Of varkenspootjes in hele hoge hakken!

  • Miss Moneypenny
   17 april 2011 at 19:38

   Het Miss Piggy effect…

 4. Kim
  17 april 2011 at 23:15

  En laten we de Marlies Dekkers niet vergeten als we het dan toch over rollades hebben ;o)

  • Miss Moneypenny
   18 april 2011 at 09:51

   Inderdaad. Ik was al nooit zo’n fan van haar lingerie, nu weet ik waarom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.