Meer modepolitie op straat

Nu de zon zich al een paar weekjes van haar beste kant laat zien, komen de aardbewoners ook langzaam uit hun geïsoleerde woningen. Eén voor één laten ze zich op straat zien. In tegenstelling tot de zon doen zij dat echter niet van hun beste kant. Hoe kan het toch dat tegelijk met sneeuw en regen, ook de goede smaak verdwijnt? Alles wat maandenlang veilig weggestopt is geweest onder dikke lagen kleding, wordt ineens in volle glorie aan de wereld getoond. Dan heb ik het niet over spataders, eeltknobbels en flubberarmen. Toegegeven, dat is ook niet fraai om naar te kijken maar daar kan men over het algemeen weinig aan doen. Bovendien willen die mensen ook wel eens in een korte broek of mouwloos shirtje lopen. Dus prima, daar kijk ik wel langsaf.

Straatbeeldvervuiling
Waar ik het wel over heb zijn te korte rokjes, doorkijkblousjes, loeistrakke kamelenteenbroeken en ordinaire decolletés. Bij het eerste zonnestraaltje verandert Nederland in een open air stripteasebar. En dan die zwarte, latex leggings die nu in de mode lijken te zijn! Buiten het feit dat je eruit ziet als een remake van The Happy Hooker, kun je zoiets alleen hebben met maatje 36. Vooruit, een mooigevormde 38 kan ook nog net. Maar verder: nee. Mensen, heb wat zelfcensuur. Denk na. Koop een spiegel. Vraag desnoods advies aan die ene keiharde maar eerlijke vriendin. Doe alles om de rest van de zongenietende mensen jullie masochistische zelfontering te besparen.

Looking bad
Maar nee, het is zomer. Dan mag opeens alles. Ik vraag me af waar dat idee vandaan komt. Willen mensen geen geld investeren in zomerkleding, zijn ze te lui om te gaan winkelen? Of weet men gewoon niet wat smaak is? Is dat het soms? Er zijn toch genoeg programma’s op tv die het ons proberen bij te brengen. Fashionscene TV, Looking Good, Passion for Fashion. Ik lees nooit iets over tegenvallende kijkcijfers dus waarom steekt geen enkele kijker er dan iets van op?

Spoeddebat
Nu wil ik niet zeggen dat iedereen er volgens de laatste mode bij moet lopen, dat doe ik ook niet. Dat vind ik zelfs een beetje wanhopig: mensen die met elke modescheet meewaaien, ongeacht of het verstandig is om zich met hun maatje 44 in een latex broek te persen. En ik wil ook niet zeggen dat ik zelf perfect ben. Ik kan vast ook nog wel wat bijleren op modevlak. Daarom wil ik pleiten voor een verplichte modecursus voor pakweg iedereen vanaf 16 jaar. Laten we zeggen dat iedereen in Nederland, man of vrouw, op zijn zestiende verjaardag een workshopje bij Dyanne cadeau krijgt. Van de overheid. Dan noemen we het een maatschappelijke stage of zo. En als dat niet haalbaar is, stoppen we het in het basispakket van de zorgverzekering. Het komt tenslotte ieders gezondheid en welzijn ten goede. Dat zou nog eens een verstandige investering van het kabinet zijn! In het kader van de veiligheid op straat, het tegengaan van de verloedering. Ontwikkelingshulp. Maakt mij het uit. Ik zeg: spoeddebat!

  8 comments for “Meer modepolitie op straat

 1. 15 april 2011 at 21:13

  Voor diegene die haast hebben en vooruit willen lopen op het spoeddebat: Ik heb nog een passpiegel in de aanbieding, gratis af te halen, ietwat verweer in de hoek, het is zo’n opplakspiegel voor een kastdeur oid.

  Zelfcensuur…..mooi woord.

 2. 16 april 2011 at 10:10

  Ik zeg amen! Weg met die ranzige blootheid op straat! 😛

 3. 17 april 2011 at 11:43

  nou dan heb ik toch liever mijn hoofddoekje dan de open air striptease bar

  overigens zijn het niet alleen vrouwen die in de fout gaan hoor. Mannen met korte broeken met daaronder slippers en natuurlijk kouse
  De befaamde bouwvakkers spleet niet te vergeten overigens leuk verhaal toen ik met mijn vader nr een show in een park zat te kijken zat er voor ons een man met een bouwvakkersspleet we hebben gans de voorstelling er kleine kiezelsteentjes in zitten gooien. Toen hij rechtstond wist hij niet wat hem overkwam ik lig nog altijd in een deuk als ik eraan denk

  • Miss Moneypenny
   18 april 2011 at 10:01

   Wat een heerlijk verhaal, die kiezels in die bouwvakkersbilspleet. Haha!
   Doet me denken aan de wolf (die van de zeven geitjes). Toen hij opstond en naar de waterput liep met al die stenen in zijn maag, viel hij voorover en verdronk hij. Ik neem aan dat het met jullie bouwvakker beter afliep. 🙂

   Wel knap dat hij niets in de gaten had. Dat moet wel een enorme kloof zijn geweest. 😉

 4. Kim
  17 april 2011 at 23:13

  Haha, je hebt een punt. Zodra de jassen uitgaan zie je ineens de ware aard en die pakt lang niet voor iedereen positief uit! Maar laten we heel eerlijk zijn, dit komt het terrassen en mensen kijken wel ten goede… En wat steken we er zelf mooi bij af!

  • Miss Moneypenny
   18 april 2011 at 09:50

   Ik weet natuurlijk niet wat anderen over mijn kleding zeggen hè. Wie weet zitten ze zich in zo’n terrasstoeltje een breuk te lachen wanneer ik voorbij kom. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.