ZeMama column: De peuters van tegenwoordig

Ze.nlHet is het lot van elke moeder: De smerigste knuffels vinden ze het liefst, de lelijkste joggingbroek is favoriet en de meest irritante televisieprogramma’s zijn het leukst. Je zou bijna denken dat je kinderen het erom doen.

Bassie en Adriaan? Alsjeblieft zeg! Die waren in onze tijd al niet leuk. Die stakker van een Bassie met zijn platte, rode neus en zijn ‘allememaggies’ en ‘mienemienemiene’. Geen kind geloofde dat hij echt aan het huilen was. 

Dit is een column voor Ze.nl. Lees hier verder.

  13 comments for “ZeMama column: De peuters van tegenwoordig

 1. Dunja
  11 december 2011 at 10:23

  Hahaha; benieuwd wat ze van Sjaan Banaan & Jel Bretel zouden hebben gevonden ;-))

  • Miss Moneypenny
   11 december 2011 at 21:02

   Haha, wij waren cult man! Wij waren de Bassie en Adriaan van de jaren ’90, maar dan leuk. 😉

 2. 11 december 2011 at 13:44

  Hahahaha, ai dit is echt vreselijk herkenbaar en ik kan er mijn zusje van zes volledig in vinden. Je zou maar dertig minuten lang de lach van Spongebob – die door merg en been gaat – moeten horen met een niet te harden tv volume, terwijl jij je als oudere zus door een tekst van Kant heen worstelt.

  • Miss Moneypenny
   11 december 2011 at 21:11

   Spongebob! Hou op, schei uit, die was ik compleet vergeten! Waarschijnlijk vanwege grote trauma’s doelmatig uit mijn geheugen gewist. Nee, daar kun je echt niet bij studeren. En zeker geen teksten van Kant, poor you!

   • 12 december 2011 at 12:29

    Spongebob, daar kijk ik zelfs nog naar. (oei, had ik dat mogen zeggen?)

    • Miss Moneypenny
     12 december 2011 at 21:45

     Ach, met een naam als Hans de Zwans kom je natuurlijk met veel dingen weg. 😉

 3. Des
  12 december 2011 at 09:27

  ik vind het schokkend. Samson&Gert vinden ze niet leuk??!!

  • Miss Moneypenny
   12 december 2011 at 21:44

   Ik weet het. Tuig is het.

 4. 16 december 2011 at 13:04

  Haha…wat schrijf je toch heerlijk!

 5. 17 december 2011 at 10:26

  Ik zie ellendige kinderprogramma’s alleen in de wachtkamer van de tandarts. Als er niemand is probeer ik als een gek een ander kanaal te bereiken, maar de tv is steeds vergrendeld. Goddank ga ik maar 2 keer per jaar. Wat ook zoiets is, waarom is Nederland toch altijd zo gericht op de kindjes? Zijn die zo bijzonder? Ze kunnen helemaal niks! Behalve dreinen en snot maken. Geen wonder dat dit land achteruit kachelt.

  • Miss Moneypenny
   18 december 2011 at 11:55

   Mijn tandarts heeft gelukkig geen ellendige kinderprogramma’s in de wachtkamer. En wat betreft het gericht zijn op kinderen: Inderdaad, Nederland is daar veel erger in dan veel andere landen. Bijvoorbeeld Frankrijk: Daar nemen ouders hun kleine kinderen gewoon mee naar een restaurant en worden ze geacht zich te gedragen en met mes en vork te eten. Niks geen ballenbak of speelhoek. Wij proberen dat ook zoveel mogelijk met onze kinderen te doen, maar af en toe een keer een restaurant met een speelhoek is voor hen natuurlijk ook leuk. Kunnen wij ook even rustig eten. 😉

   En wat er zo bijzonder is aan kinderen? Tja, waar moet ik beginnen? 🙂

 6. 18 december 2011 at 01:20

  Zo, ik kom op jouw blog terecht vanuit chantalsblog .. en bij het bekijken van haar blog vormde mij een mening. Mooie blog, zeer professioneel etc. En nu nog zo een 🙂 .. leuke afwisseling van die vele blogs die wel wat willen melden maar er wat betreft layout niet zo leuk uitzien.

 7. 18 december 2011 at 10:59

  Heerlijk stukje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.