Verknipt

NagelsBij de wastafel trof ik er twee aan. De één neutraal, de ander met  reclame voor een restaurant erop – alsof ik die dingen met elkaar zou willen associëren! In een keukenla lag nummer drie, gezellig tussen de koffielepeltjes en een thee-ei. Net toen ik hoopte dat ik ze allemaal had gehad, kwam ik er weer eentje tegen op de schouw (met een smiley) en later stuitte ik op nummer vijf, in een rommelbakje in de serre.

Laboratorium
Buiten het feit dat ik het een ver bovengemiddeld aantal vond, ben ik gewoon geen fan van nagelknippers. Ik vind ze eng, intimiderend en ranzig. Daarin ben ik vast niet de enige. De teenschimmel- en nagelkaasresten die erin achterblijven, bevatten genoeg materiaal om een dozijn biologiestudenten op te laten afstuderen. Ik durf te wedden dat ze er vele nog onontdekte bioculturen in aantreffen. Met pootjes, zonder pootjes, met drie penissen of een giftand. Kortom: ze horen thuis in een laboratorium, niet in mijn vakantiehuisje.

Verdacht
Blijkbaar dachten de eigenaren daar anders over, voor hen hoorde het bij de eerste levensbehoeften. Noem me achterdochtig, maar ik vond het verdacht. Vijf nagelknippers in een huishouden? Ze waren met z’n tweeën! Hadden ze er ieder twee? Eén voor hun handen, één voor hun tenen, en dan nog een reserve? Wat waren dat voor lui?! Mijn fantasie draaide overuren. Bij voorkeur midden in de nacht, als dit afgelegen Duitse huisje omgeven werd met donkerte, mist en doodse stilte – afgezien van het huilende geluid in de verte dat ik niet kon plaatsen.

Martelwerktuig
Waar dienden al die nagelknippers voor? Leden deze mensen aan extreme nagelgroei? Hadden ze klauwen, net als weerwolven? Waren zij het soms die ik ’s nachts hoorde huilen in het bos? Misschien gebruikten ze het ding wel als verdedigings- of moordwapen (‘Ga weg of ik knip!’ Brrr…) Of als martelwerktuig. Denk eens aan alle narigheid die je ermee kon uithalen, op een oorlel, een neusvleugel of een tepel. Dat laatste bracht me trouwens bij iets anders: Wellicht waren het nagelknipperfetisjisten! In de avonduren gooiden ze alle ramen dicht en gingen ze met wat obscure vrienden op een speciaal muziekje (ik dacht aan Nine Inch Nails) elkaars nagels besnuffelen, likken en tenslotte knippen. Compleet in orgastische extase: rollende ogen, dierlijke kreten. Dat soort dingen.

Bumsmobilen
Of draafde ik door? Zou het gewoon iets typisch Duits zijn? Vergelijkbaar met Bratwurst und Sauerkraut, alleen iets minder bekend omdat ze zich er zelf ook een beetje voor schaamden. Zoals met de Bumsmobilen langs de provinciale wegen, daar had ik ook nog nooit van gehoord terwijl ze wel degelijk bleken te bestaan, in grote getale. Ja, dat zou het wel zijn. Ik moest me gewoon niet zo aanstellen en de nagelknipper ook als multifunctioneel gaan beschouwen. Dus toen mijn man vanmiddag vanaf het toilet riep dat het wc-papier op was, greep ik de eerste de beste nagelknipper (de ‘smiley’) en gooide die naar binnen. Je weet wat ze zeggen: If you are in Germany, do as the Germans do.

  9 comments for “Verknipt

 1. Tam
  22 april 2012 at 11:14

  Eeewww, nagelknippers. Ik vind ze ook vies en de gedachte dat ik een nagelknipper van een ander zou tegenkomen, ewwww

  Je hebt het weer smakelijk geschreven, ik wacht nog even met broodjes in de oven doen, trek is mij een beetje vergaan, hihi

 2. 22 april 2012 at 12:18

  Hahahaaaaaaaaaaaaaa

 3. 22 april 2012 at 16:52

  Gelukkig heb ik niet zo’n afkeer voor nagelknippers als jij, dat zou ook nogal vreemd zijn voor een beautybloggers! En hey, dame, wat een gruwelijke scenario’s beschrijf je hier zomaar. Ik voelde de pijn al in mijn tepels/oorlellen en andere ongemakkelijke plekjes.

 4. 22 april 2012 at 17:16

  Zit ik net een bakkie koffie met lekkere koek te eten… wil je me voortaan even waarschuwen dat het lezen niet te combineren is met eten!! Maar verder hylarisch en heerlijk over de top weer;)

 5. Des
  23 april 2012 at 08:18

  hahahahahha, nou ik vind ze ook RANZIGE dingen!!
  het zal wel de connectie met teennagels zijn

 6. 23 april 2012 at 20:40

  Ik zeg een nagelknipper-fetisj :-).

 7. 23 april 2012 at 23:36

  Sorry allemaal voor de eetlustverjagende beelden, ik had me niet gerealiseerd dat jullie in grote getale koekjes en andere etenswaren nuttigen tijdens het lezen van mijn column. 😉

  P.S. Ik heb er ondertussen weer één gevonden, zo’n grote deze keer. Speciaal voor teennagels, denk ik? Hij lag achter de tv. Waarom?! O, als ik toch eens wist wat die mensen er allemaal mee uithalen!

 8. 27 april 2012 at 10:58

  Haha geweldig stukje. Wij hebben er maar 1 en die is voor M.

  • Miss Moneypenny
   27 april 2012 at 19:44

   Dank je, @Saskia. Hmmm, je maakt me wel erg nieuwsgierig wie M. is. Je partner? Je cavia? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.