Ranking your friends

Ranking your friendsHyves heeft een bordspel op de markt gebracht waarmee je thuis nu ook “Ranking the Stars” kunt spelen. Alleen speel je het niet met stars (hè, wat jammer nu), maar met vrienden:  Het “Hyves Ranking Game-bordspel” Ik zeg: Slecht idee. Ik zeg: Niet doen. Dat is vrágen om problemen!

Kijk, ik heb leuke vriendinnen. Echt heel lief, scheelt niks aan. Maar de een is wat sterker in luisteren, de anderen heeft betere humor. De ene vriendin bel je op om even te zeuren, de andere om mee te roddelen en de derde voor een goed gesprek. Met de ene vriendin ga je zuipen, met de andere winkelen en met weer een ander ga je sporten. Zo gaat dat en dat moet je vooral zo houden.

Tandenborstel
Corrigeer me als ik ernaast zit, maar dit spel gaat gi-gan-tisch veel vriendschappen om zeep helpen.
Opeens word je voor het blok gezet en moet je gaan kiezen tussen je vriendinnen. Want wie zet je op de eerste plaats en wie op de laatste? En niet te vergeten: waar zet je jezelf? Het zal allemaal nog wel goed gaan zo lang het om lollige vragen gaat als: “Bij wie stap je liever niet in de auto?” of “Aan wie zou je nooit je tandenborstel uitlenen?” Hoewel mannen zich meer beledigd zouden voelen als ze bij de eerste vraag bovenaan zouden staan en vrouwen juist bij die laatste, is dit allemaal nog vrij onschuldig.

Kannibalisme
Maar laten we er even van uitgaan dat je dit spel als vrouw met een stel vriendinnen speelt. Dan worden je broze vriendschappen wel aardig op de proef gesteld bij vragen als “Wie heeft de slechtste kledingsmaak?”, “Stel dat je met een vliegtuig neerstort en op een onbewoond eiland terecht komt zonder voedsel, wie zou je als eerste opeten?” of “Wie zou je nooit alleen laten met je vriend?”

Negerzoenen
Vrouwen zijn emotionele wezens met soms lange teentjes en bovendien rancuneus. Voordat je het weet ben je in een heftige discussie verwikkeld en lopen de gemoederen hoog op.
‘Dus jij vindt dat je een betere kledingsmaak hebt dan ik? Heb je jezelf wel eens gezien in die witte legging met die varkenspootjes van je?’
Voordat je een antwoord klaar hebt, wordt je al door een andere vriendin aangevallen: ‘Waarom heb je mij op één gezet bij de vraag wie je nooit alleen zou laten met je vriend terwijl je zelf ooit achter Linda’s rug om met haar vent hebt gerommeld?’, op hetzelfde moment dat Linda -die nog nergens vanaf wist- de keuken uit komt met een dienblad vol negerzoenen.
Eén keer raden waar die gaan belanden.

  3 comments for “Ranking your friends

 1. Helmi Custers de Valk
  3 oktober 2010 at 13:18

  Het zijn echt weer hele leuke stukjes waarbij ik vaak moet glimlachen.

  Ik hoop zo voor je dat je eens het grote succes zult krijgen.

  Groetjes en “vooral doorgaan”.

  Helmi

  • 3 oktober 2010 at 13:47

   Dank je, schoonmama. Jij vindt natuurlijk alles wat ik doe geweldig. Daarvoor ben je familie. Dus dat telt niet echt. 😉 Maar blijf vooral lezen en reageren, wie weet helpt het ooit. 🙂

 2. Mares
  7 oktober 2010 at 08:54

  heerlijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.