Nieuwjaarszoenen, yuk!

NieuwjaarszoenenWat een hel, zo’n eerste werkdag na de kerstvakantie. Je weet dat je er doorheen moet maar toch valt het zwaar. Niet in het minst omdat het Nieuwjaar is geweest en je gewoon wéét dat er straks weer ladingen collega’s langs je bureau zullen trekken om je te kwellen met hun met hun beste wensen, vergezeld van natte zoenen. Die beste wensen wil ik wel. Graag zelfs. Maar die kleffe bacteriën mogen ze houden.

Dit jaar heb ik een keelontsteking voorgewend om al die creepy nieuwjaarszoeners te ontwijken. Seriously. Soms scheelde het niet veel hoor. Had zo’n getuit vissenmondje me bijna te pakken. Soms wat ongemakkelijke momenten van mensen die al bijna met hun plaklipjes bij mijn oren zaten en wiens kusgrage fantasieën een zachte dood stierven ergens in mijn haren. Maar nee, deze keer was Iris onverbiddelijk. Geen medelijden, geen concessies. Het moet maar eens afgelopen zijn met die ongewenste intimiteiten. Om een en ander te onderstrepen had ik een doosje Trachitol en een stip Strepsils strategisch op mijn bureau geplaatst. En met gepaste trots deel ik u mede: het is me gelukt. Geen enkele natte zoen, verdwaalde kus of wat dan ook heeft mijn gezicht beroerd. En dat is dan ook meteen alvast mijn goede voornemen voor 2012 en alle jaren daarna: geen nieuwjaarsgezoen meer voor Iris.

U bent dus gewaarschuwd: ik zal voortaan elke eerste week van het jaar lijden aan een keelontsteking, hevige verkoudheid of een besmettelijke huidziekte. U hoeft geen medelijden met me te hebben. En voor de duidelijkheid: Nee, het is geen toeval.

  6 comments for “Nieuwjaarszoenen, yuk!

 1. 11 januari 2011 at 21:44

  :-). He-le-maal goed Iris!

  Big hug! Oh nee, sorry, ik schud je de hand!

 2. 11 januari 2011 at 21:59

  Ik zoen gewoon niet, en ik laat me ook niet zoenen, dat kan ik met lichaamstaal prima duidelijk maken. Daarbij zijn er collega’s die ik echt GEEN beste wensen geef. Ik kan heel onbehouwen zijn op zulke momenten. het smerigste van al dat kleffe gezoen vindt ik:
  a. de onoprechtheid er van
  b. het grieprisico

  En ook dat zeg ik gewoon botweg.

 3. 12 januari 2011 at 15:23

  Haha, grappig dat je dat deed! Ik haaaat dat ook, maar ik durf er nooit iets van zeggen. Zou ik beter eens doen eigenlijk…

 4. 13 januari 2011 at 07:15

  Bedankt voor jullie reacties.

  @-JC- Kun je me dat ook leren? Onbehouwen en bot zijn 🙂 Komt me die ene dag per jaar wel goed uit, denk ik.

  @atheaking Misschien het volgend jaar één van de bovenstaande tips uitproberen? 😉

  • 13 januari 2011 at 11:06

   Hmm, om eerlijk te zijn, denk niet dat ‘k dat ga doen.
   Niet assertief genoeg ofzoiets, geen idee.

 5. 14 januari 2011 at 10:59

  Ook Ollie haat de nieuwjaarszoenen , januari is de ergste in deze maand voor zoenen! Leuk blogje !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.