Miss Moneypenny goes naked

Als stimulans om met schrijven bezig te blijven, startte ik een aantal weken geleden deze blog. Schrijven is mijn hobby, maar met twee kleine kinderen blijft daar weinig tijd voor over. Een blog leek me de oplossing: af en toe een kort stukje schrijven, dat ging me wel lukken. Het blijkt nog vies tegen te vallen om een paar keer per week iets te schrijven, ergens iets van te vinden en/of leuk te zijn, maar dat terzijde.

Ik begon anoniem. Eerst de reacties eens afwachten. Bij Volkskrant.nl wordt veel op elkaars stukjes gereageerd door de hele bloggersgemeenschap, dus dat moest het worden. Ik had dan ook al snel wat lezers en reacties te pakken en werd in een aantal favorietenlijsten opgenomen. Hoezee. Maar toch twijfel ik of dit het juiste medium voor mij is. De meeste blogs bij Volkskrant zijn op actualiteiten gericht en maatschappij kritisch en zo. Miss Moneypenny is niet zo maatschappij kritisch. Die gelooft alles wel. Miss M. is meer onnozel, een beetje lollig of gewoonweg saai. Wat huis-tuin- en keukengeleuter van een secretaresse slash moeder en wannabe schrijfster.

Een kennisje blogde bij WordPress. Dat zag er gelikt uit! Helemaal te customizen en met statistieken en de hele mikmak. Dat moest ik ook hebben! Uiteraard ging ik hier ook weer anoniem, want wat moesten de buren er wel niet van denken?
Ik knutselsmurfde een avondje, gooide een paar blogjes erop en hoppa. Maar niemand kwam. De eerste dag niet, de tweede dag niet… en zo ging het door.
De zesde dag, ik klom al bijna op het keukentrapje met een strop om mijn nek, was daar ineens mijn eerste bezoeker. Joepie! Het bleek een verdwaalde viezerik die via een vage site op een blogje was gestuit met een link naar “orale sex is het nieuwe afscheidskusje”. Zie je wel, sex sells dacht ik nog. Hij had niet eens een berichtje of een bedankje voor de leuke link achtergelaten.

Daarna complete radiostilte. Het bleef bij die ene smeerpijp. Ik overwoog bijna om weer vieze linkjes te gaan plaatsen. Zou het er misschien aan liggen dat ik aan niemand had verteld dat ik blogde? Misschien moest ik toch maar eens wat mensen gaan opporren. Best eng. Daarom begin ik heel veilig met mensen die ik eigenlijk niet zo heel goed ken. Leuke mensen, dat wel, maar ik ken ze via fora, schrijfcursussen en zo. Geen bloedverwanten, vrienden of collega’s. Als zij meelezen kan ik niet meer over ze bloggen. En waar moet het dan nog over gaan?

  1 comment for “Miss Moneypenny goes naked

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.