Kantoorseks

Office sexVolgens onbevestigde bronnen heeft een derde van de werknemers ooit seks op kantoor gehad. Kijk vandaag eens links van je, kijk rechts van je: Eén van jullie heeft weleens een veeg gekregen in de bezemkast, is ooit genomen op het kopieerapparaat of heeft met haar billen het aanrecht gepoetst waaraan jij ’s middags je appeltje staat te schillen.

Einstein
Ik keek vandaag eens kritisch om me heen en ik dacht vrijwel direct: no way! Geen kans dat mijn collega’s zoiets doen. Nihil gewoon. Ik werk op een technische universiteit, het gros van mijn co-werkers is krom, grijs, professor of anderszins verre familie van Einstein, Rainman of Klazien uut Zalk. Mijn collega’s zijn alles, maar dan ook alles behalve sexy.

Rollebollen
Tuurlijk. Niet-sexy mensen kunnen ook seks hebben, technisch gezien schijnt dat mogelijk te zijn. Toch kan ik me met de beste wil van de wereld niet voorstellen dat bijvoorbeeld Cécile die hier altijd met verwaaide haren komt aanfietsen, en die wantjes heeft die met een touwtje door haar mouwen met elkaar verbonden zijn (had ik al gezegd dat ze de vijftig is gepasseerd?) samen met, pak ‘em beet, onze gebochelde emeritus hoogleraar Eugène ligt te rollebollen in de kelder tussen de vergeelde ordners. Dat hij, zeg maar, even haar archiefdoos afstoft tussen twee colleges door.

Fetisj
Dat hij zijn stempeltje doopt in haar inktpotje, terwijl de rest van de collega’s glazig naar zijn computerschermpje staart. Of dat zij met haar benen wijd op een laboratoriumtafel ligt terwijl hij met zijn grote aardappelgok een wetenschappelijk onderzoekje begint in haar zelfgebreide Sloggi. Misschien heeft hij wel een wanten-met-touwtjesfetisj en kickt zij op zijn bochel en doen ze daar allerlei ondeugende dingen mee, hangend aan de roede van de garderobe tussen de jassen van collega’s die op dat moment braaf hun boterhammetje nuttigen in de kantine.

Copuleerhok
Van dit soort voorstellingen krijg ik onuitwisbare indrukken aan de binnenkant van mijn oogleden. Kun je nagaan wat er gebeurt als ik ze in full action zou betrappen. Ik zou nooit meer mijn telefoonhoorn durven oppakken, bang dat iemand hem ergens gestopt heeft waar de zon nooit schijnt. Of mijn computermuis, jasses. Ik zou iedere ochtend mijn bureau inspecteren met een loep en een sperma detectie kit. En het copuleerhok zou ik helemaal niet meer betreden zonder ontsmettingsspray.

Proefondervindelijk
Nu ik erover nadenk: ik vond vanmorgen wel een heel vreemd, zwart kroeshaartje op mijn bureau. En dan die onduidelijke kopie die achter de Xerox lag…? Nee echt, ik moet stoppen hierover na te denken. Ik wil het gewoonweg niet voor me zien. Het kan niet, het mag niet, het bestaat niet. Hoe komen ze trouwens aan die resultaten? Proefondervindelijk? Ik neem aan dat ze er niet met hun neus bovenop hebben gestaan, afgezien van Eugène zelf dan, maar dat is slechts één respondentje, daar kun je geen heel onderzoek op baseren. Tenzij je Diederik Stapel heet natuurlijk.

Conclusie
Mijn persoonlijke conclusie is aldus dat ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid durf te stellen dat het op mijn kantoor NIET gebeurt. En wat dat verder betekent? Dat het percentage op jouw kantoor nóg hoger ligt. Kijk nog maar eens goed naar die vermoeide collega links van je. Wie weet heeft zij wel de hele nacht doorgehaald. Op jouw bureau.

Fijne werkdag!

***********************************************************************************
N.B. Mijn eerste ZeMama column verschijnt aanstaande zondag. ***********************************************************************************

  30 comments for “Kantoorseks

 1. 16 september 2011 at 07:50

  Hahaaaaa….geweldig geschreven weer!

  • Miss Moneypenny
   16 september 2011 at 20:30

   @Ingrid En jij weer bedankt voor je reactie!

 2. 16 september 2011 at 08:30

  whahahaha gelukkig werken er bij mij allemaal vrouwen dus moet ik mij zorgen maken???Niet voor mijzelf in elk geval een lachwekkend blog en heel leuk geschreven 🙂

  • Miss Moneypenny
   16 september 2011 at 20:29

   Het onderzoek zei niets over vrouwen onderling. Dus tja, kijk nog maar eens goed om je heen @Nathalie… 😉

 3. des
  16 september 2011 at 09:31

  ja zeg, DANKJEWEL HE!

  en trouwens, lieve Moneypenny, jij bent gewoon je kop in het zand aan het steken hoor. Juist die mensen waarvan je het niet verwacht zijn de ergste diehards.

  bovendien 1 op de 3, dan hoor jij hier ook misschien wel tussen 😉 😉 ;).

  nog 1 ding: niets, maar dan ook niets mis met wantjes die met een touwtje door mouwen met elkaar verbonden zijn!!

  • Miss Moneypenny
   16 september 2011 at 20:31

   Graag gedaan hoor @Des! En hé, ik zei nergens dat er iets mis is met wanten die met een touwtje door de mouwen met elkaar verbonden zijn hoor! Wanten zijn warm. En het touwtje zorgt ervoor dat je ze niet kwijtraakt. En creatieve kantoorseksers kunnen er vast een heleboel leuke dingen mee doen. Give it a shot zou ik zeggen. 🙂

 4. 16 september 2011 at 10:00

  Dat is waarschijnlijk een Vlaams onderzoek geweest, met de vraag of je wel eens op het werk poept. Dan kan ik me goed voorstellen dat die vraag bevestigend wordt beantwoord.

  Trouwens: superleuk dat je voor ZeMama gaat schrijven.

  • Miss Moneypenny
   16 september 2011 at 20:35

   Dank je Werner! Jij hebt goed opgelet trouwens, een column of twee geleden. 😉

 5. 16 september 2011 at 10:05

  Hilarisch! Dat moet de TU zijn in mijn eigen Eindhoven …

  • Miss Moneypenny
   16 september 2011 at 20:36

   Je meent je (ex-) collega’s te herkennen in bovenstaande beschrijving, begrijp ik? 😉

 6. 16 september 2011 at 10:40

  Ik heb er maar één woord voor: waaaauw!!

  • Miss Moneypenny
   16 september 2011 at 20:37

   Dank je @Kasper, as always!

 7. 16 september 2011 at 12:11

  Geniaal!
  ” Dat hij, zeg maar, even haar archiefdoos afstoft tussen twee colleges door.” Hoe verzín je het!

  • Miss Moneypenny
   16 september 2011 at 20:37

   Soms beschuldigt men mij weleens van een te rijke fantasie @Elsbeth. Geheel onterecht overigens, uiteraard.

 8. 16 september 2011 at 14:41

  Hahaha, ik kom niet meer bij!! Goeie Moneypenny! Brrrrrr…

  • Miss Moneypenny
   16 september 2011 at 20:38

   Laat me raden: jij bent vast blij dat je tegenwoordig voor jezelf werkt? 😉

   • 20 september 2011 at 09:48

    Als ik dit lees, zeker weten!! Enig geflirt (op een charmante manier) vind ik best leuk. Maar het echte sexwerk door geeky collega’s op een bureau naast het mijne? No thanx :D!

 9. 16 september 2011 at 15:29

  Wahahaha, o, mijn God… Ik denk aan al die stoffige rechters links en rechts van mij en dúrf niet eens meer verder te denken….

  • Miss Moneypenny
   16 september 2011 at 20:41

   Doe het niet @Wondelgijn. Niet om je heen kijken, niet nadenken. Gewoon mooi zijn en braaf je werk doen. En nooit meer het kopieerhok betreden zonder eerst te kloppen, oké?

 10. 16 september 2011 at 15:49

  “Ik keek vandaag eens kritisch om me heen en ik dacht vrijwel direct: no way! Geen kans dat iemand van mijn collega’s ooit zoiets heeft gedaan.”

  Als jouw collega’s op de TU dat niet hebben gedaan, wie bij jullie op de TU heeft het dan wel gedaan…..

  Ps: Ik zwijg als het graf, dus wees gerust.

  • Miss Moneypenny
   16 september 2011 at 20:41

   Waarom zegt iets mij toch dat jij niet de hele column gelezen hebt @Menno? Misschien omdat het antwoord op je opmerking in de laatste alinea zit? Haha, betrapt! 🙂

   • 16 september 2011 at 21:17

    Helaas voor jou, ik heb hem helemaal tot het einde doorgelezen, inclusief de aankondiging dat je naar Ze.nl gaat. (Even tussendoor: mijn complimenten. Ik heb al enkele stukjes op die site gelezen en volgens mij pas je er goed bij!)

    Enne, als ik de schuldige was geweest, had ik ook iets gezegd als in de laatste alinea staat.

 11. 17 september 2011 at 12:41

  Hahahahaha copuleerhok! Ik heb hartelijk gelachen om je stukje! Succes met je eerste stukje bij Ze.nl! x

  • Miss Moneypenny
   18 september 2011 at 11:07

   Dank je @Mich. Jij bent volgens mij de eerste wie deze woordspeling is opgevallen. 😉

 12. 17 september 2011 at 16:17

  Hahaha fantastisch, het beeld heeft zich in mijn hoofd inmiddels ook al genesteld.

  • Miss Moneypenny
   18 september 2011 at 11:09

   Sorry daarvoor @Joyce 😉 En bedankt weer voor je reactie!

 13. 20 september 2011 at 09:28

  Foei, denken dat alleen maar mooie mensen sex hebben.
  Twee bureaus verder zit een koppeltje, ze zijn allebei getrouwd maar hebben op kantoor een relatie. Mijn collega is ooit binnen geweest en ze waren achter de kast bezig. Jeck. Ze zijn beide tegen de zestig, kunt ge u voorstellen.

  • Miss Moneypenny
   20 september 2011 at 09:37

   Ik zei niet ‘mooi’, ik zei ‘sexy’. Klein nuance verschilletje. 😉 Niet-mooie mensen kunnen best sexy zijn. En oudere mensen ook hoor. En dat ze sex hebben is prima. Maar toch, het idee dat zoiets in jouw werkomgeving gebeurt, door wie dan ook. Inderdaad: jeck!

 14. nathalie
  23 september 2011 at 16:32

  één derde van de werknemers heeft het ooit op kantoor gedaan, maar misschien wel in een vorige baan???

  • 23 september 2011 at 20:00

   Kan zijn. Hoeft niet natuurlijk. Dat laat ik helemaal over aan jouw fantasie. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.