Hoera voor 2010!

Een blogje over “mijn” 2010. Ik hoor je al gapen: Hoe origineel. Toch wil ik graag, vooral voor mezelf, even stilstaan bij een paar van mijn persoonlijke hoera en helaas momenten. Dan maar een keertje niet zo origineel.

Gezin
Mijn 2010 begon geweldig met de geboorte van een tweede zoon. In tegenstelling tot alle vrees dat het weer een huilbaby van het ergste kaliber zou zijn, die bovendien net zoals de oudste anderhalf jaar nodig zou hebben om door te slapen waarmee hij nooit meer te verhullen wallen onder mijn ogen veroorzaakte en rimpels in mijn hoofd groefde op plaatsen waarvan ik niet wist dat het mogelijk was, verraste nummertje twee ons door een lieve, goedlachse en tevreden baby te zijn die al na twee maanden doorsliep. Niets ten nadele van de oudste -god wat houd ik van hem! Hij zal er vast wel een reden voor hebben gehad dat hij destijds zo’n pain in the ass was- maar dit was toch wel een onverwacht en zeer welkom cadeautje. Bovendien zijn die twee dol op elkaar dus wat wil ik nog meer? Hoera!

Werk
Na mijn zwangerschapsverlof begon ik met frisse tegenzin aan een nieuwe job. De zoveelste secretaressebaan, omdat ik ondanks een voltooide HBO opleiding nu eenmaal ooit die keuze had gemaakt en na zoveel jaar ervaring ook niet beter wist dan dat secretaresse zijn het enige is wat ik kan. Dat het niveau met elke nieuwe functie verder daalt omdat ik zo nodig parttime moet werken, nam ik er ook maar bij. De baan viel me echter reuze mee. Wat zeg ik: Ik heb het eigenlijk heel erg naar mijn zin! In tegenstelling tot voorgaande banen kan ik hier zonder stress de dag doorkomen en gewoon om vijf uur naar huis, nog fris genoeg om een leuke mama te zijn voor de kindjes. Ook heb ik ’s avonds vaak nog voldoende energie om wat aan mijn schrijfwerk te doen en een avond per week een cursus te volgen. Hoera!

Schrijfhobby
En dan mijn hobby: schrijven. Dit jaar had ik minstens de eerste versie van mijn roman af willen hebben. Helaas, dat is niet gelukt. Wat wel is gelukt is het opstarten van mijn eigen website en de discipline voor het bijhouden daarvan. Het schrijven van columns gaat me verbazend gemakkelijk af. En wat een wonder: mensen schijnen het nog leuk te vinden ook! Sterker: dit jaar won ik twee keer een columnwedstrijd.
Mijn inzending voor een andere schrijfwedstrijd waar ik mijn zinnen op had gezet en waar ik naar mijn idee een ge-wel-dig goed verhaal voor had geschreven, bleef onbeloond. Helaas!

Wensen voor 2011
Wat ik voor 2011 wens is heel weinig, ik ben snel tevreden. Ik wens dat alles blijft zoals het is. Dat iedereen in mijn omgeving gezond en gelukkig blijft. Dat mijn kinderen niet te snel groot worden zodat ik lekker van ze kan genieten. En verder misschien een kleine doorbraak op schrijfgebied?
Wat ik de wereld ervoor terug wil geven: mijn positiviteit en humor en specifiek voor mijn man en kinderen: mijn liefde en onvoorwaardelijke toewijding als moeder. Vier jaar geleden had ik het nooit gedacht van mezelf, maar nu durf ik het hardop te zeggen: Eigenlijk… ben ik best een heel goede moeder! Hoera!

Ik bedank al mijn lezers voor de aandacht, reacties en tips. Zonder jullie zou deze website al lang niet meer bestaan! Ik wens jullie een positief en humorvol 2011!

  6 comments for “Hoera voor 2010!

 1. Werner
  31 december 2010 at 19:40

  Fijne jaarwisseling Miss Moneypenny! Tot 2011! Ik hoop dat je volgend jaar weer wat mooie prestaties kunt toevoegen aan jouw schrijvers c.v..

 2. 31 december 2010 at 19:57

  Wensen dat alles blijft zoals het is lijkt misschien weinig, maar is best veel. Ik lees vooral goede dingen in je blog! Ik hoop inderdaad voor je 2011 net zo geweldig uitvalt voor je.

 3. 1 januari 2011 at 12:24

  Ik zeg: blijf vooral doorgaan met schrijven dus!! Die bekroning op een verhaal komt heus nog wel een keer!
  Geniet van 2011! Maak er iets moois van… 🙂

 4. 1 januari 2011 at 20:17

  Mooi jaar lijkt mij zo, en een mooie wens voor het komende. Dank je dat we je verhalen mogen volgen.
  gelukkig nieuwjaar

 5. 2 januari 2011 at 14:25

  Klinkt goed!! 2010 heeft je in ieder geval veel moois gebracht. Wie weet wordt 2011 jouw schrijversjaar! (Ik heb er voor mezelf ook alle hoop op gevestigd ;))

 6. Mares
  3 januari 2011 at 14:45

  ik zeg ook HOERA!!!
  2010 was een mooi jaar om op terug te blikken. dat moet je dan ook zeker niet laten.
  ik zie graag je volgende column tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.