Zorg op maat

arieschippersthumb“Een ziektekostenverzekering? Nou, hahaha, dan bent u hier aan het juiste adres hoor mevrouwtje. Kijk maar eens op onze gevel: HumaniZorg. Uw polis? Ons een zorg! Wij zijn echt de aller-allergoedkoopste en de allermenselijkste en tevens de allersimpelste. Ook úw polis hebben we zo geregeld. Wat zeg ik, in een handomdraai! Dusss… Zorgverzekeringetje doen dan maar? Prima. Kijkt u eens hier. HumaniZorg werkt met een ongevallen- slash ongemakkenraming – Ja, leuk woord hè, heb ik verzonnen tijdens onze laatste brainstorm – vult u dat eerst maar even in dan kom ik daarna weer bij u. Nee, laat uw jas maar aan, u staat zó weer buiten, dat garandeer ik u.

Wat zegt u, u snapt niet wat de bedoeling is? Leg ik het even versneld uit, geen probleem. Wat u hier voor uw heeft is dus een ongevallen slash ongemakkenraming – hij blijft goed hè – zeg maar eigenlijk gewoon een planning van al uw ellende voor het komende jaar. U bepaalt, en wij stemmen daar dan precies uw polis en DUS uw kosten op af. Geniaal hè? Zo geniaal dat je bijna denkt: waarom heeft niemand dat ooit eerder verzonnen? Nou, wij hier van HumaniZorg dus wel hoor, haha! Jajaja. Daarom. Begint u maar. Hier, pennetje, alsjeblieft, mag u houden, helemaal gratis. Kijk hier, vraag 1: ‘Welke ziekten of ongevallen voorziet u voor het komende jaar?’ U bepaalt dus hè? Ooglaseren, gordelroos, een depressie, een ongelukje met een keukentrapje: Nu of later? Of nooit natuurlijk. Wat u niet aanvinkt is niet verzekerd en betaalt u DUS NIET! Mooi hè? Mooi hè? Ja, wat een systeem hè?

Hoe bedoelt u ‘Het is nog steeds niet duidelijk’? Wacht, ik pak er even een stoel bij. Zo, dat is beter. Luister. Zie het gewoon als een spelletje: hoe beter uw inschatting, hoe optimaler uw zorgverzekering. Mooi hè? Ook een ideetje van mij. Ik had er ook nog een slogan bij maar die is helaas gesneuveld op de laatste vergadertafel. Wat zit u nu… u vindt het lastig hè? Ja, ik zie het. Voorbeeldje doen dan? Moet ik u even op weg helpen? Nou, vooruit. Als ik u zo zie dan denk ik: Oud, tikje mank, niet-roker maar ook een niet-sporter. Aderverkalking op de loer. En die oogleden, bent u nog van plan om die binnen nu en een jaar te laten optrekken? En u dacht zeker dat ik niet had gezien dat u doorgezakte voeten heeft hè? O jawel hoor, meteen al toen u binnenkwam, ik heb daar kijk op. Geeft niet hoor. De vraag is even: loopt u daar nog een jaartje mee door of heeft u daar orthopedische aanpassingen voor nodig? Zo nee: kostenbesparing! Zo ja: dan berekenen we dat dus door in uw poliskosten voor 2015 en kunt u dus met een gerust hart door uw hoefjes zakken het komende jaar, hahaha! En dat geldt ook voor incontinentie. Wat denkt u, plannen we dat voor 2015 of kunt u het nog even ophouden tot 2016?

Wat zit u nu ‘nee’ te knikken allemaal? U snapt het niet, u wil het niet, u weet het niet? U moet wel een béétje meewerken hè. Planning is zeker niet zo uw ding? Nee, ik merk het. Weet u wat, ik heb hier iets handigs. Een beslissingsboompje – helemaal gratis.  Gewoon bovenaan beginnen, ja/nee antwoorden en de pijltjes volgen. Alleen gezond verstand bij nodig, dat heeft u toch nog wel? Hahaha! Help ik ondertussen deze meneer met het gehandicapte armpje even. Kan even duren hoor, armen- en benenrisico zit eigenlijk in het hokje van mijn wegbezuinigde collega.

En zijn we er al uit? Mag ik uw boompje even bekijken? Prima. Heel goed. Vallen van keukentrapjes is er het komende jaar dus niet bij want u gaat niet voor de gebrokenbottendekking. Ik zou dus ook maar niet te veel autorijden want een ongeval zit in een klein hoekje en wij weten uit ervaring dat auto-ongelukken ook vaak leiden tot botbreuken. Fietsen trouwens ook, dus als u deze polis echt wil, moet u het komende jaar gewoon zoveel mogelijk binnen blijven. Wat u dan wel weer kunt doen is alles met brand. Want brandwonden, zo geeft u hier aan, verwacht u het komende jaar dan weer wel. U bent gewoon een kleine pyromaan hè, dat had ik dan weer niet achter u gezocht, hahaha! Maar mag ik even vragen: Hoe komt u daarbij? Is er een stopcontact kapot? Uw magnetron? Want soms is het goedkoper om deze dan gewoon te vervangen. Wat zegt u? U heeft maar gewoon wat ingevuld?!”

Foto: Arie Schippers

  4 comments for “Zorg op maat

 1. 13 december 2014 at 22:55

  Ships…. mijn glazen bol is net gesneuveld en Sinterklaas vond me niet lief genoeg om die dit jaar te geven. Nu mijn hoop vestigen op de Kerstman. Dan zou ik nog net daar een verzekering kunnen afsluiten of misschien is het wel niet nodig als de glazen bol zegt dat ik volgend jaar niets ga mankeren. Dan kan ik vast een boel geld besparen die ik weer uit kan geven aan kleding en schoenen. 😉

  • Miss Moneypenny
   16 december 2014 at 13:30

   In feite is het gewoon een gokspelletje. En wie houdt er nu niet van een gokje? Leuk toch? 😉

 2. Tanja
  14 december 2014 at 16:31

  Wat een heerlijk cynisch stuk over de zorgverzekering!Maar het is wel zo:-( Wat wil ik in de basis verzekering gedekt hebben en welke verzekering is daarin de goedkoopste? En als je dat eindelijk weet dan is er de vraag: En welke aanvullende verzekering past het beste bij mij? Als je in de toekomst kan kijken, zoals Anneke zegt, is dat niet zo moeilijk. Maar helaas kan dit dus niet. Ik blijf dus lekker zitten bij mijn oude zorgverzekering die ik al 40 jaar heb. Juist ja, ook al in het ziekenfondstijdperk 🙂 De CZ heeft me altijd netjes geholpen en ik zag dat ze zelfs vrij hoog in de goedkoopste top 10 van zorgverzekeraars staan! Zelfs voor een Ipad stap ik niet over 😛

  • Miss Moneypenny
   17 december 2014 at 11:59

   Ik laat het altijd lekker door mijn man regelen, dat hele zorgverzekeringgedoe. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.