ZeMama column: Hoogbegaafd? Alsjeblieft niet!

Ze.nlDe laatste tijd verbaast mijn vijfjarige zoontje me steeds vaker met vragen waarvan ik denk: ‘Hoe kom je erop?’ En: ‘Hoe moet ik dit nu weer uitleggen?

Waarom er zoveel verschillende dieren op aarde zijn. Hoe de sterren ontstaan zijn. Of over dingen die ík nauwelijks weet zoals waarom het in de zomer warm is en in de winter koud.

Dit is een column voor Ze.nl. Lees hier verder.

  6 comments for “ZeMama column: Hoogbegaafd? Alsjeblieft niet!

 1. 13 mei 2012 at 12:23

  Fijne column weer Iris, uit het leven gegrepen! Jij zegt wat een ander denkt;-) dat vind ik zo sterk aan je columns, die 2 reacties…. jammer dat mensen zo vaak lezen wat ze willen lezen en de hele kern van je column niet begrijpen. Maar ja, ze kunnen niet allemaal zo uberinteligent zijn als ik ik haha! ( klein hoogbegaafd grapje;-)

  • Miss Moneypenny
   14 mei 2012 at 16:11

   Dank je wel, Rins! Tja, ik weet ook niet op welke knop ik nu weer heb gedrukt bij die twee dames, maar het was blijkbaar de verkeerde. 😉 Of ik ben ook gewoon te intelligent voordat soort simpele dingen. 😀

 2. Nathalie
  13 mei 2012 at 14:41

  Ik begrijp wel dat je je wat zorgen maakt maar bij zoiets is het echt afwachten wat de tijd brengt 🙂
  Ik was als kind echt dood-nuchter (ben ik nu eigenlijk nog) als in: Ik bleef maar zeuren over “onverklaarbare dingen” tot ik een antwoord kreeg waar ik dan tijdelijk tevreden mee was. Nog voor ik naar het 1e leerjaar ging had ik er op die manier al bij mijn ouders uit weten te persen dat Sinterklaas en de paashaas idd niet bestaan (echt, ik geloofde hier als kind geen sikkepit van… hoe kan nou iemand de hele wereld rond op 1 nacht, …). Inmiddels ben ik 25 en ik moet eerlijk zeggen: Ik ben zeker wel intelligent maar niet op de intelligentie-test-wiskundig-genie-slimme manier… maar op een andere manier 🙂 Het heeft bij mij eerder te maken met mensenkennis, een speciaal oog voor details waar niemand anders op lijkt te letten, het onthouden van (nutteloze) feitjes, logisch nadenken. Moest daar een test voor zijn dan denk ik wel dat ik hoog zou scoren 😉 Ik ben bijna klaar op de universiteit en had ooit maar 1 herexamen. Maar, ik studeer niet hard… net genoeg om 6jes te halen omdat ik dat ruim voldoende vind 🙂 Ik wil/hoef geen uitblinker te zijn en ben zeer gelukkig.
  *Oh, en ondanks de nuchterheid heb ik een giga fantasie 😉

  • Miss Moneypenny
   14 mei 2012 at 16:12

   Kijk, iedereen is op zijn eigen manier rete-intelligent! Daar hoeft geen sticker ‘hoogbegaafdheid’ op. 😉 Mooi verhaal, Nathalie! Gelukkig zijn, daar is waar het om draait.

 3. des
  14 mei 2012 at 14:10

  hoef niet uit te leggen dat ik de humor in je stukje wel snap, en em gewoon zoals altijd, ouderwets, gewoon goed geschreven kan worden

  ps. tegen de mensen die het stukje niet snappen *zet pot zout op tafel*

  • Miss Moneypenny
   14 mei 2012 at 16:04

   Tja, sommige mensen zijn geboren zonder gevoel voor humor. Daar moeten we eigenlijk ernstig medelijden mee hebben. Al je goede bedoelingen ten spijt, Des: ik vrees dat een container met strooizout nog niet zou helpen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.