Wie schrijft, die blijft

schrijvenHelaas heb ik deze week geen tijd gehad om een column te schrijven. Ik ben voornamelijk druk bezig geweest met ander schrijfwerk, zoals een aantal wedstrijden en mijn chicklit manuscript waar ik nu echt wat vaart achter wil gaan zetten. Daarover later misschien meer. Om toch in even in het schrijfgebeuren te blijven, wil ik alvast twee leuke nieuwtjes met jullie delen:

Esta
Mijn column ‘Zij van hiernaast’ verschijnt in Esta Magazine, waarschijnlijk in het eerstvolgende nummer dat op 22 juni in de winkels ligt.

Genomineerd
Mijn kort verhaal ‘Toegift’ is genomineerd voor de Delta Lloyd Prijs 2012. Het thema van deze wedstrijd was ‘Het Mooiste Testament’, het is dan ook een een serieus, literair verhaal geworden en in die zin dus anders dan jullie van me gewend zijn.
De prijsuitreiking vindt plaats op 5 november in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, dus het is nog even nagelbijten voordat ik weet of ik er met de die 5.000 euro vandoor ga. Die kans lijkt me overigens klein. Er zijn namelijk 24 genomineerden en ik vind de kwaliteit van de andere inzendingen zeer hoog. Hieronder in elk geval de inleiding van mijn verhaal:

Toegift
Terwijl ik dit schrijf zie ik je voor me, zoals je daar nu zit. Je ogen groot en vragend, je armen rusteloos op de armleuningen van de mosgroene stoel – dezelfde waarin ik een week geleden zat, afwachtend. Ik ken je zo goed. Maar jij zult je afvragen wat je hier doet, waarom je hier vandaag bent uitgenodigd. Jij kende mij amper, waarschijnlijk wist je niet eens mijn naam. Waarschijnlijk heb je geen moment getwijfeld of je zou komen. Wat kon het voor kwaad? Er kon hooguit een nieuwe teleurstelling worden toegevoegd aan de inmiddels lange lijst. Het raakt jou niet meer. Teleurstellingen zijn enkel een bevestiging van je opgebouwde wantrouwen in de wereld en zijn mensheid.

Des te triester is het dat juist ik de oorzaak ben van deze teleurstellingen. Dat ik hoofdverantwoordelijk ben voor jouw geluk, Veerle. Of beter: het gebrek daaraan. Hier aangekomen kijk je de notaris geïrriteerd aan, heb ik gelijk of niet? Wat kletst die vent nou? Maar je hoort hem goed. Ik was het, de man die bij je in de straat woonde, die je nauwelijks kende maar die je altijd vagelijk bekend voorkwam.

Het volledige verhaal is gepubliceerd op de site van de wedstrijd. Lees hier verder:
Toegift – Wedstrijdverhaal Delta Lloyd

  12 comments for “Wie schrijft, die blijft

 1. 17 juni 2012 at 09:07

  Leuk, leuk, leuk! Ik ga Esta in de gaten houden. En ik zal voor je duimen in november!

 2. 17 juni 2012 at 10:50

  Oeh, oeh, wat spannend allemaal. Heel veel succes!!

 3. Tam
  17 juni 2012 at 10:52

  Iris, wauw! Ik zit hier met tranen in mijn ogen, mijn keel dichtgeknepen en gloeiende wangen. Wat is het verhaal ontzettend sterk, goed en mooi. Ik ben diep onder de indruk, geen woorden meer op dit moment.
  lfs Tam

 4. 17 juni 2012 at 11:05

  Je gaat als een raket. En je verdient het ook!

 5. 17 juni 2012 at 11:30

  Voor mij ben je de winnaar!

 6. 17 juni 2012 at 18:14

  Talent, doorzettingsvermogen en passie, je hebt de ingredienten in huis en dat werpt zijn vruchten af:-) Super!!

 7. 17 juni 2012 at 18:46

  Ik zit zo vreselijk te huilen. Heb het hele verhaal gelezen.

 8. Petra
  18 juni 2012 at 21:33

  Mooi geschreven, ik ben er helemaal stil van!

 9. 19 juni 2012 at 23:41

  Spannend, spannend. Het is wel nog lang wachten. (oeps, gaf een fout antwoord op de rekensom-anti-spam-code)

 10. Miss Moneypenny
  20 juni 2012 at 11:17

  Dank jullie wel allemaal, voor de leuke en lieve reacties! Ik voel me vereerd dat mijn verhaal met sommigen van jullie echt wat heeft gedaan. Maar wees gerust: Het is fictie. 😉
  Het duurt inderdaad nog erg lang totdat de uitslag bekend is, maar ik reken nergens op hoor.

 11. 20 juni 2012 at 20:57

  Of het fictie is of niet, je hebt het zo geschreven dat het binnenkwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.