Sterrenkok voor een dag

cooking-thumb-thumbAl vanaf begin december is het een hoofdbreker: wat zet ik met Kerst eens op tafel? Want met Kerst moet het speciaal zijn, haute cuisine, op z’n minst! Als je er niet minimaal een halve dag zwetend voor door de Appie hebt gerend, hinkstapspringend over hordes nog erger zwetende mensen, als een losgeslagen kalkoen medewerkers aanklampend voor tonkaboon, verjus of eikhaas, dan mag het geen ‘Kerstdiner’ heten.

Dus toen ik vorige week de bekendmaking van de Michelinsterren zag, dacht ik: Iris, pak je kans. Die driesterrenrestaurants met hun exclusieve menu’s zijn uitstekend studiemateriaal. Dit jaar ga je het helemaal anders doen. En ik zweer jullie: nog nooit eerder heb ik zo’n boost van culinair zelfvertrouwen gehad dan toen ik de menukaarten bekeek van enkele sterrenkoks.

Dit is een column voor Chicklit.nl. Lees hier verder. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.