Simone is een pot, Jack is een mongool en bij ons op kantoor werken negers

Exif JPEGIk ken drie Simone’s waarvan er twee pot zijn en bij de derde heb ik sterke vermoedens. Voor slechte wiskundigen betekent dit dat er een kans van 66% is dat je een pot bent wanneer je Simone heet. Of dat je Simone heet als je een pot bent. Dat is meer nog dan de kans dat het morgen regent, dat jij in je neus peutert terwijl je dit leest en dat Gordon binnenkort weer de ‘liefde van zijn leven’ ontmoet.

Beschaafd
Gewoon een weetje dat je snel weer vergeet. Maar wat bijna nog belangrijker is: Eigenlijk mag ik geen ‘pot’ zeggen. Nette en beschaafde mensen zeggen ‘lesbienne’. Maar beschaving: ieuw. Tenminste als dat betekent dat je normale woorden moet gaan omzeilen. Lesbienne klinkt in mijn oren vooral erg ‘Kijk mij eens politiek correct wezen.’ Maar stiekem zijn deze mensen het juist helemaal niet. Lesbienne wordt gebezigd door mensen die hun hal een ‘foyer’ noemen en hun man een ‘echtgenoot’ en die stiekem stemmen op politieke partijen die gelijke rechten voor potten dwarsbomen.

Mongool
Je mag ook al geen ‘neger’ meer zeggen. ‘Afrikaan’ of ‘gekleurde medemens’ heet het tegenwoordig. En een mongool is ‘iemand met het syndroom van Down’ of nog erger: een ‘Downer’. Terwijl ik neger juist een mooi woord vind en mongooltje veel liever en respectvoller dan ‘Downer’. Van die term word ik, nou ja, gewoon down. Van mongool word ik blij. Ik ben dol op mongooltjes en negers. En ook op potten trouwens. Heerlijke rechttoe-rechtaan wijfies, ze houden van vrouwen en ik ben een vrouw, dus hoe kan ik daar op tegen zijn?

Taalevolutie
Straks mogen we geen enkel beestje meer bij de naam noemen. Pot, neger en mongool werden uit onze taal verbannen omdat het scheldwoorden zouden zijn. Grappig dat ze dat eerst niet waren. Ze zijn het gewórden, daar hebben bepaalde mensen voor gezorgd. Dat gebeurt straks ook met lesbienne, Afrikaan en Downer. Taalevolutie in zijn slechtste vorm. En waar stopt het? Straks moeten we de ziekte kanker ook weer gaan aanduiden als ‘K’, dan geven we die scheldende kankerlijers gewoon hun zin. Ook voor een woord als ‘eikel’ zullen wel weer alternatieven komen. Maar dat is dan jammer, want als ik boos ben wil ik gewoon met tweelettergrepige woorden smijten die het liefst een beetje hard uit mijn bek rollen. Ik geef ‘herfstige boomvrucht’ dan ook weinig kans.

Trendsetters
In navolging van deze taalevolutietrend ben ik recentelijk een experimentje gestart. Ik wil namelijk best creatiever gaan schelden, maar dan wel effectief. Daarom ben ik iedereen in mijn omgeving en ver daarbuiten gaan uitschelden voor ‘belasting’. Dikke, vette belasting. Belastinghoofd! Verrekte belastinglijer! Ik verwacht dat het snel door de grote meute wordt opgepakt. Vervolgens is het een kwestie van afwachten tot politiek correcte tuthola/holé’s zich ermee gaan bemoeien met hun: ‘Ho, ho! Tut, tut! Dat woord mag je niet meer gebruiken. Het is een scheldwoord, wist je dat niet? Belasting is afgeschaft hoorrr!’

  22 comments for “Simone is een pot, Jack is een mongool en bij ons op kantoor werken negers

 1. 9 juni 2013 at 09:18

  TOP! Al na het lezen van de titel op facebook wist ik dat er wat goeds aan zat te komen. You bitch!! You did it again! Ik zeg hell yeah! Ben het zo met je eens 😀

  • Miss Moneypenny
   13 juni 2013 at 20:24

   En ik maar denken dat ik iedereen over me heen zou krijgen. Ook saai… 😉

 2. josefien van dijk
  9 juni 2013 at 09:27

  TOPPIE! Raak getypeerd

 3. 9 juni 2013 at 09:43

  Hahaaaa!Herkenbaar! Dat vuile,kanker,tyfus,tering ding……

 4. 9 juni 2013 at 09:54

  Helemaal goed ! Geweldig om te lezen !!

 5. 9 juni 2013 at 10:10

  Zelf gebruik ik tegenwoordig al de bekakte versies van sommige uitdrukkingen:

  Zit niet te penissen
  Je bent een boomvrucht (die noemde je al in je verhaal)
  Ik loop te vaninaën
  Je zit te bejaarde publiekevrouwen

  En nee, dit verzin ik niet nu pas.

  Maar hoe heerlijk is het om soms gewoon het beestje bij de naam te noemen?

  Acht, ik ouwehoer maar wat en zit dus te kutten over het domme gelul dat de eikels der taalverbastering verzinnen.

  • Miss Moneypenny
   13 juni 2013 at 20:25

   Wow, dat zijn wel breinbrekers zeg. 😉

 6. Tam
  9 juni 2013 at 11:55

  whihihih ik ga met je mee schelden!

 7. 9 juni 2013 at 12:33

  Tjeetje. Wat een kutcolumn.
  En dat is dan weer positief bedoeld ^_^
  (columnisten gebruiken het om aan te geven dat je een goed stuk hebt geschreven)

  Ik ga je in mijn favorieten zetten.

  • Miss Moneypenny
   13 juni 2013 at 20:29

   Dank je Maurice. Heb jouw site ook even uitgecheckt. Nice! Gaat ook bij de favorietjes.

 8. 9 juni 2013 at 12:58

  Hulde voor dit stukje! Ik heb stiekem een zwak voor negers omdat ze vaak zo’n stralende glimlach hebben en daarnaast een geweldig gevoel voor muziek en ritme hebben. En stiekem zijn die kleine kindjes met van die zwarte krulletjes ook ontzettend schattig 😉 Toen ik dat laatst op straat tegen een vriendin zei, keek een mevrouw die voor ons liep geschokt achterom: blijkbaar was het ontzettend generaliserend en was ‘neger’ een scheldwoord. Alsjeblieft zeg, van zulke dingen krijg ik dus echt de kriebels..

  • Miss Moneypenny
   13 juni 2013 at 20:30

   Het ligt er helemaal aan hoe je iets overbrengt of uitspreekt, de context waarin het gezegd wordt. Je kunt ‘gekleurde medemens’ met veel meer minachting uitspreken dan ‘neger’. En helaas hoor ik dat dus ook veel te vaak. 😉

 9. 9 juni 2013 at 13:49

  Ben het met je eens.
  Die zoenen blijf ik negerzoenen noemen en niet anders.
  Diegenen die dat verzinnen dat het anders moet, sporen niet.
  Net zoals dat gezeur rond Sinterklaas dat die ook wel zwart mag zijn en Zwarte Piet blank. Sorry hoor, maar een blanke Piet ziet er niet uit. Die moet gewoon zwart als roet zijn. Net zoals een zwarte Sinterklaas er niet uitziet.
  Als iemand mij eikel noemt, bedank ik die meestal met dat het fijn om te horen is dat die me eerlijk, intelligent, knap en lief vindt.
  Zwarte wordt trouwens door sommigen ook als beledigd beschouwd. Jaren geleden kregen wij visite. Vlak voordat ze bij ons waren zagen ze onze zwarte kater buiten lopen en zij zei tegen haar man: “kijk, zo’n zwarte hebben wij ook.” Ze kreeg kwade gezichten van omstanders en die waren niet eens zwart. Er liep wel een neger, maar die snapte dat zij het over onze kat had i.p.v. over hem.

  • Miss Moneypenny
   13 juni 2013 at 20:31

   Inderdaad, Anneke. Dat hele zwartepietengedoe ik ook nogal zwaar overtrokken. 😉

 10. 9 juni 2013 at 22:30

  (haalt de vinger uit de neus en begin te typen) Leuk stukje weer, gij gekke doos.

  • Miss Moneypenny
   13 juni 2013 at 20:32

   Zit er nu snot aan je toetsenbord?

 11. 10 juni 2013 at 20:36

  En als je geen KUT mag zeggen dan zeg je toch gewoon ‘allemachtigst grote damesplasser.’

  En negerzoenen waren gewoon lekkerder toen ze ook nog zo heetten!

  • Miss Moneypenny
   13 juni 2013 at 20:32

   Hoe heten ze nu dan?? Ik dacht dat het nog steeds ‘negerzoen’ was, of hebben ze daar ook weer iets politiek corrects op verzonnen?

 12. 22 juni 2013 at 20:10

  Mijn ouders waren nogal kerkelijk en hadden het over potverdriedubbeltjes! en grietverdikkeme! Zelf roep ik tegenwoordig VeeVeeDee! of nog erger PeeVeeVee!!

  (Op het dorp waar ik woonde hadden we Binnen-Mongolen, met een uitstekende Mongoolse keuken. (Binnen-Mongolië ligt overigens buiten Mongolië en binnen China. (Ik ga ze voortaan maar Binnen-Downers noemen.)))

  • Miss Moneypenny
   29 juni 2013 at 22:03

   ‘Grietverdikkeme’! Hmmmpf. 😉

 13. 25 juni 2013 at 09:20

  zwartjoekel is nog mooier
  4 kleine negertjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.