Horrorst

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAarzelend nam ik plaats in de zwarte tandartsstoel. Acht soortgelijke stoelen stonden naast elkaar en ik moest in de laatste. De Tandjesfabriek was ik het gaan noemen, de orthodontistenpraktijk waar ik sinds een tijdje min of meer vrijwillig kwam. Vandaag was het B-day: Beugeldag. Anderhalf jaar gingen mijn tanden achter tralies, zo was me verteld bij de intake. Iets met een slijtend ondergebit door een verkeerde beet.

Giecheleritis
Al die praktische informatie, ik had het wel gehoord maar het drong niet tot me door. Ik had ze weggedrukt met horrorvisioenen. Een vrouw van 39 met een beugel, dat zag er toch niet uit?! Dat schreeuwde midlifecrise, meer nog dan neptieten, een dolfijntatoeage op je schouder of geblondeerd haar met een grijze uitgroei. Dan kon je beter acne hebben, dat gaf je tenminste echt iets jeugdigs.
Ik ken vrouwen die op latere leeftijd een beugel kregen en op onverklaarbare wijze gingen ze er allemaal van giechelen. Spontaan, ineens. Alsof dat gratis met de beugel kwam. Sommigen gingen zelfs weer van die blije jurkjes dragen en hun fiets versieren met plastic bloemen. O, de horror.

Dit is een column voor Chicklit.nl. Lees hier verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.