Hitte. En hoezo is dat leuk?

Hitte thumbIk zal ze wel nooit begrijpen. Mensen die bij het eerste golfje hitte uitgelaten en o zo gevat op hun timeline plaatsen: “En wie nu nog durft te zeuren dat het te heet is!” Nou, ik ga de uitdaging aan. Ik durf het: Het is heet! Fokking heet. En het is stom! Kom me maar halen, met je Facebooktegeltje. Als je durft, in die hitte. Dat je airco het moge begeven op de weg hiernaartoe.

Frikandel
Warm weer in Nederland komt altijd plotseling. Het ene moment krab je ijs en slaap je met je sokken aan, de dag erna lik je ijs en slaap je nog steeds met je sokken aan (ik tenminste). Ons weer is wisselvalliger dan het humeur van Gordon en ik heb gewoon adaptatietijd nodig. Van de weeromstuit fiets ik nog weken in mijn winterjas, met alle commentaar van dien. En ik maar riposteren, met steeds ijler wordende stem: “Dat vind ik gewoon lekker, ja?!”
Als Nederlands zomerweer een voedingsproduct was, was het een frikandel. Heet, vies en klef. Mensen die te lang in de zon hebben gelegen gaan er zelfs op lijken: bruin en verrimpeld.

Dit is een column voor Chicklit.nl. Lees hier verder. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.