Helemaal geen beste wensen

‘Hé, Iris! De beste wensen voor het nieuwe jaar hè? Nog goede voornemens?’ Mijn collega blijft afwachtend in de deuropening van mijn kantoor staan.
Ik wil lachen, want Jezus, ik ben een en al goedheid, daar heb ik helemaal geen voornemens voor nodig natuurlijk. Maar iets in haar vorsende blik en de handen in de zij van haar perfect gestreken blouse, geeft aan dat ik daar niet mee wegkom.

Gut, goede voornemens. Ze zijn als het bakken van lavacakejes: klinkt leuk, maar in werkelijkheid zijn ze tijdrovend en ze mislukken altijd en dan voel je je nog ellendiger dan voorheen. Je kunt beter kant en klare kopen. Ja, waarom verkopen ze eigenlijk geen kant en klare voornemens bij de Jumbo? Vacuüm verpakt, leuk strikje erom. ‘Lukt altijd’ sticker erop.
En zei ik al saai? Goede voornemens zijn saaier dan de zaterdagavonden van Mark Rutte. Niemand die ooit zei: ik wil dit jaar een moord plegen, mijn baas vaker uitschelden of in mijn nakie van de glijbaan. Nee hoor: gezonder eten, opkomen voor mezelf, meer me time. Saai, saaier, saaist.

Dit is een column voor Chicklit.nl. Lees hier verder. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.