Heel astrologisch allemaal

Bij chronisch gebrek aan inzicht, doel en richting in mijn leven, wend ik me altijd graag tot horoscopen. Horoscopen, de kompasjes van het leven! Perfect en wetenschappelijk onderbouwde voorspellingen voor je dagwandel. Nooit ga ik naar de kerk, ik geloof in geen enkele God, want mijn horoscoop is mijn herder, halleluja!

Voorspellingen
Globaal bestaan er twee soorten: de ene is de analyse van je karakter aan de hand van je geboortedatum, de andere is een voorspelling van het verloop van je dag of week aan de hand van het bijbehorende dierenriemteken. Je kunt maar één van de twaalf zijn, en jammer dan als je het er niet mee eens bent, want wie als een Schorpioen geboren is, wordt nooit een Boogschutter. (Maar wie als Maagd geboren is, blijft dat natuurlijk wel zijn hele leven).

Perfecte Ram
Enfin. Deze week zat ik op het toilet weer eens in een tijdschrift te bladeren met een uitgebreide special van de eerste soort. Smullend hing ik boven mijn wc-pot: als geboren Ram was ik intelligent (uiteraard!), vooruitstrevend (zeker weten), bescheiden (hou op!), lief (HOE WISTEN ZE DAT?!) en ontzettend grappig (vraag maar aan mijn kinderen). Als iets minder goede eigenschap schreef men dat ik ongeduldig kon zijn. Oké, vooruit dan. Soms. Ja, dít was mijn leven en waar ik vandaan kwam, wie ik was en waar ik heen ging! Alsof iemand bij mijn geboorte volgens recept met een toverstafje in een potje had gelepeld en precies de juiste glittersterretjes over mij had uitgestrooid: ik was de perfecte Ram.

Dit is een column voor Chicklit.nl. Lees hier verder. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.