Verbinding verbroken

Ik ben erover aan het denken mezelf binnenkort een avondje vrij te geven van internet. Misschien begin ik met een halve avond, om erin te komen.

Geen mail checken, niet twitteren of posten op fora. Niet bloggen, geen hyves checken, ook niet heel eventjes. Het nieuws even het nieuws laten. Gewoon in de tuin zitten met een boek of tv kijken. Als ik nog weet hoe dat moet.

Raar eigenlijk dat die gekke pc niet meer weg te denken is uit mijn leven. Hoe deed ik dat vroeger ook alweer? In de tijd dat je een telefoonnummer nog opzocht in het te-le-foon-boek. Ik krijg ze nog wel jaarlijks, die telefoonboeken, maar ze belanden even hard in de papierbak. Brochures van het consultatiebureau neem ik niet eens meer aan; als ik mijn kind zindelijk wil maken, surf ik wel op internetfora voor goede tips. De huisarts? Daar hoef ik eigenlijk ook niet meer heen. Via internet weet ik binnen vijf minuten wat ik heb. Ik stel nog betere diagnoses dan de huisarts. Naar de videotheek? Bestaat die nog dan? Wij downloaden alles, soms heb ik een film al gezien voordat hij in de bios draait (sorry Peter R., je campagne heeft weinig effect op mij gehad). Nieuwe kleren bestel ik online. In de stad is het veel te druk en bovendien betaal ik me blauw aan de parkeermeter. Mijn krantabonnement heb ik tijden geleden al opgezegd, tegen de tijd dat de krant in de bus valt is het nieuws al bejaard. Ik kijk wel op www.nu.nl. En als ik ben vergeten de DVD in te stellen voor mijn favoriete tv-programma, surf ik wel naar www.uitzendinggemist.nl.

Ik stel me voor hoe mijn vrienden de volgende dag reageren.
‘Hé, ik heb je gisteren gemaild, maar ik kreeg geen reactie. Was je ziek of zo?’
‘Nee, ik zat in de tuin.’
‘In de tuin? Heb je geen laptop dan?’
‘Jawel.’
‘Geen wireless verbinding dan?’
‘Ook.’
‘O.’
En dan valt het waarschijnlijk stil.

Ik denk er nog even over na. Je moet zulke ingrijpende veranderingen niet overhaasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.