Feestdagenkalenderfreak

BikeIk zie zojuist tot mijn spijt dat het morgen Nationale Fiets-naar-je-Werk-Dag is. Nu is voor mij natuurlijk elke werkdag een Fiets-naar-je-Werk-Dag, behalve tijdens mijn Vandaag-Hang-ik-Thuis-de-Schrijver-uit-Dag op donderdag. En dan net op die dag plannen ze die verdomde Fiets-naar-je-Werk-Dag.

Pestdag
Het is iets wat jullie wellicht niet van mij weten, maar doorgaans probeer ik de feestdagenkalender zo nauwkeurig mogelijk te volgen. Secretaressedag is een uitzondering, dan duik ik altijd onder; Warme Trui Dag vergeet ik elk jaar opnieuw (maar mijn collega’s die de verwarming regelen helaas niet); en tijdens de Landelijke Dag tegen het Pesten heb ik me een keer vergist omdat ik dacht dat het de dag vóór het pesten was. Maar verder zoals gezegd: zeer nauwkeurig. Ik leef bij de regel.

Hindernissen
Ik neig er dus erg naar om morgen gewoon mee te doen. Ik bedoel: Thuiswerken is ook werken en in principe kan ik er op de fiets naar toe. Mijn fiets staat in de schuur en mijn werkkamer is op zolder, ik lees nergens iets over een minimale afstand, of dat een parcours met hindernisbaan is uitgesloten van deelname, dus dat moet mogelijk zijn allemaal. Best een uitdaging maar daar hou ik wel van.

Alarmnummerdag
Het zou gewoon zonde zijn om het bijltje erbij neer te gooien terwijl het me tot nu toe al die maanden gelukt is de feestdagenkalender strikt na te leven. Zo heb ik begin februari een hele dag ‘Help! Mijn elleboog doet pijn!’ in een telefoon geschreeuwd (in vier talen) vanwege de Europese Dag van Alarmnummer 112; op 20 februari zette ik een collega met een grote bek op haar plaats tijdens de Dag van de Sociale Rechtvaardigheid; en op 22 februari heb ik de hele dag zitten janken (zonder reden) maar toen was het de Europese Dag van het Slachtoffer en die kon ik als rechtgeaarde feestdagenkalenderfreak natuurlijk niet onbehuild voorbij laten gaan.

Kreupele Panda
Op Wereld Yoga Dag (een werkdag) vouwde ik me bovenop mijn bureau in een Kreupele Panda terwijl ik ondertussen gewoon doortypte, de telefoon aannam en mijn to do list afvinkte met een pen tussen mijn tenen. Luizendag op 5 maart was een eitje, want ik ben reeds luizenpluismoeder op de school van mijn zoontjes en ook Nationale Vrouwendag op 8 maart was geen moeilijke opgave. Op de World Kidney Dag at ik een flinke portie kidneybonen en zo was ik zonder al te veel inspanning reeds bij 13 maart aanbeland. Iets meer uitdaging was welkom.

Fotobewijs
Maar om mijn plezier te vergallen hebben ze bij ons op kantoor nu iets ‘leuks’ gekoppeld aan die Fiets-naar-je-Werk-Dag. Je kunt je aanmelden op een website en dan maak je kans op prijzen. Zo lek als een fietsmandje die actie, want nergens staat dat je bewijs moet leveren. Elke autoatleet kan wel roepen dat hij op de fiets komt en maakt dan óók gewoon kans op een 3-daags arrangement naar Amsterdam en een Bamboo Bike. Wie gaat dat allemaal controleren? Nou? NOU?! Nergens kleine lettertjes. Telt een fiets op een imperial ook? Waar zijn de stempelposten? Of moet ik een fietsende selfie (een fietsie) maken met een papieren hoedje van de krant van vandaag op mijn hoofd? Wat een amateurisme. Voor een fanatieke feestdagenfreak als ik is dit een behoorlijke deceptie.

Krenten
Maar er is hoop. Ik heb even vooruit gekeken en oh la la! De 23e mei, dat gaat hem worden, de eerste echte bergetappe van het feestdagenkalenderjaar: De International Day to End Obstretric Fistula. Moeilijke Engelse woorden, onbekend terrein, medische obstakels, dat zijn de krenten in de pap! Daar gaat een hoop voorbereiding, research en denkwerk aan vooraf, ik kijk er nu al naar uit. En die Nationale Fiets-naar-je-Werk-Dag: alsjeblieft zeg. Die win ik in mijn badjas.

  2 comments for “Feestdagenkalenderfreak

  1. 22 mei 2014 at 12:47

    Veel plezier met je prijzen. 😉

  2. 16 juni 2014 at 09:43

    Ik vind, omdat je het zelf voorstel, een fietsie moet maken en liefst met dat papieren hoedje op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.