De ergste vergadertypes

Vergaderen is niemands hobby, laten we wel wezen. Als je tegen mij zegt: ‘Laten we bij 37 graden een bootcamp doen op nuchtere maag, in plaats van vergaderen’, dan zou ik nog nét voor vergaderen kiezen, maar het scheelt niet veel. Vergaderingen zijn de voetschimmels onder de lichaamskwaaltjes: irritant, jeukerig en vaker terugkerend dan je lief is.

Dealtjes
Vergaderingen gaan nergens over, nooit. De echt interessante gesprekken vinden stiekem plaats, achter gesloten deuren, zonder verslaglegging. Een voetschimmel slash vergadering is saai en bestaat standaard uit dezelfde typjes, vieze koffie, kleffe broodjes en natuurlijk een officieel verslag inclusief actiepunten dat zinnigheid uitstraalt, om al die kostbare tijd te legitimeren. Er is gepraat! Het was boeiend! En kijk, dit hebben we afgesproken! (Maar niemand gaat het doen, jammer dan. Toch mooi koffie bijgetankt, gratis lunch gehad en even onder tafel met Henk van Financiën een dealtje gesloten over de declaraties).

Observeren
Maar goed. Iemand moet die notulen natuurlijk bij elkaar verzinnen en bij ons op kantoor ben ik dat toevallig. Ik had liever voetschimmel gehad, maar mij werd niets gevraagd.

Dit is een column voor Chicklit.nl. Lees hier verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.