De dag dat de pleuris uitbrak in Fabeltjesland

Fabeltjesklant thumb2‘Als je in een volgend leven terug zou komen als dier, welk dier zou je dan willen zijn?’ De vrouw van de training ‘Hoe Ga Ik Om Met Vervelende Mensen Op Een Stom Kantoor’ keek me loensend aan. Wat die vraag met de training of mijn stomme kantoor te maken had was me onduidelijk, maar dat heb ik eigenlijk altijd met dit soort trainingen – correctie: ‘benen-op-tafel-sessies’. Gelukkig heb ik geleerd dat je maar beter gewoon kunt meegaan in die flow. Dat is voor alle betrokkenen het beste.

Kom d’r maar in, Moneypenny
Zo hadden we ooit een training waarbij we gingen boksen met collega’s, dat was nog eens tof. Je mocht zelf een collega uitzoeken en ik mocht beginnen. Meteen wees ik naar de collega wiens bloed ik wel kon drinken, die op zijn beurt verbaasd en vereerd dat ik hem uitverkoos, gewillig richting de geïmproviseerde ring liep om er vervolgens achter te komen dat die keuze helemaal geen daad van verzoening was, maar van vergelding. Ik liet hem alle hoeken zien. ‘Pak aan! Deze is voor die misselijke grijns als je me weer eens hebt verlinkt bij de baas.’ Klabam! ‘Hier, onder de gordel, voor alle keren dat je met de eer ging strijken van mijn werk. En deze dan.’ WHAM! ‘Omdat je gisteren die laatste chocolademuffin voor mijn neus wegkaapte in de kantine. EN IK HAD ME ER NOG WEL ZO OP VERHEUGD!’

Dit is een column voor Chicklit.nl. Lees hier verder.

  2 comments for “De dag dat de pleuris uitbrak in Fabeltjesland

  1. 19 september 2013 at 12:12

    Ik ging ooit met m’n teamgenoten naar een schietbaan, dat ging echt goed fout toen. Op hem schieten in de praktijk gebracht dus.
    2 kogels zou te barmhartig zijn

  2. Miss Moneypenny
    19 september 2013 at 13:02

    LOL! @Willem Tja, naar een schietbaan met collega’s, dat is de kat op het spek binden natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.