Ben Saunders for president!

Ben SaundersEcht, hij verdiende het om The Voice of Holland te winnen hoor. Niemand is zo uniek als hij. Niet alleen zijn uiterlijk, zijn hele manier van doen. Relaxed, weet je. Down to earth.
Toch heb ik niet het gevoel dat ik naar een echt mens zit te kijken als Ben Saunders in beeld komt.

Dat ligt misschien aan alle plakplaatjes en de toegevoegde attributen zoals pet, bril, gouden tanden en piercings. Ze maken een soort stripheld van hem. En als hij zijn mond opent, tja sorry, dan heb ik het gevoel dat ik naar een gedrogeerde aap zit te kijken die net heeft leren praten. De traagheid, het accent, het beperkte vocabulaire. ‘Leuk toch?’, ‘Relaxed toch?’, ‘Maakt toch niet uit toch?’ Ach Ben, het is zo’n schat. 

Outcast
Gisteren hoorde ik op de radio dat hij naar Amerika mag voor een optreden in de eerste aflevering van de Amerikaanse versie van The Voice of Holland. Geweldig. Het is hem gegund, onze nationale knuffelaap. Hij gaat naar Amerika, the land of freedom and opportunity! Hoe zal het hem vergaan? De Amerikanen zijn dol op succesverhalen van de gewone man, op outcast die zichzelf omhoog weet te werken. Dus dat zit wel snor.

French kissing in the USA
Toch maak ik me een ietsie pietsie zorgen over ons imago als Nederlanders. Amerikanen hebben het hardnekkige beeld dat wij losbandige, Delfts blauwe, legaal snuivende, spuitende, hoererende, klompendragende tulpenkwekers zijn die in molentjes wonen. Moeten we dat beeld nu echt gaan voeden met een wandelende freakshow die klinkt als een platgespoten laboratoriumaap? Straks gaat hij weer live on stage een potje tongzoenen met een willekeurig chickie uit het publiek. Hij spreekt zijn eigen achternaam uit als “Sauwnders”. Dat moet toch echt een Saunders op z’n Amerikaans worden anders lachen ze hem uit daar. Dat is zielig.

Gouden strot

Kijk, wij kennen onze pappenheimer. Wij kennen Ben. Slechts na twee afleveringen van #TVOH wisten wij dat hij een sympathieke, doodeerlijke vent was. Ben heeft niet alleen een paar gouden tanden maar ook een gouden strot. De vraag is alleen of ze dat aan de andere kant van de oceaan ook zien. Daarom zeg ik heel eerlijk: Laten we Pearl sturen, dat lijkt me veel veiliger. Ze is mooi, beschaafd, het toonbeeld van perfectie, geslaagde integratie en nog christelijk bovendien. Koren op het molentje van de Amerikanen. Verder kan ze zingen als Maria Carey, dus ik zeg: Kat in ’t bakkie.

Klompenneukers
Maar ach, waar hebben we het over? Amerikanen omarmen alles wat uit “Emsterdem” komt en stinkt naar “Goeda cheese”. Hoe gekker, hoe beter. Het zal wel loslopen. Ben laat ze wel even een kaasje ruiken. Hij blaast ze compleet omver zodat ze na afloop wildenthousiast roepen: ‘Klompenfuckers, tulpensniffers or whatever, the Dutch sure can sing like hell, yeah!’

 

  2 comments for “Ben Saunders for president!

  1. 13 februari 2011 at 18:22

    Zijn schattigheid heeft hij wellicht te danken aan het feit dat hij een wandelende inktverzameling is. De geur en het aangezicht van inkt doet misschien wel nostalgische gevoelens opwekken.

    Who knows.

  2. 14 februari 2011 at 07:11

    Nostalgisch? Mwah… Bij mij niet hoor. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.