Bastiaan is een wijf

ÜberstylistBastiaan van Schaik, zelfbenoemd überstylist, weet het allemaal. Hoe wij, vrouwen, ons moeten kleden. De stylinggoeroe met buddhabuik en onafscheidelijk wijvensjaaltje zal ons weleens even vertellen hoe het moet, zo valt vandaag te lezen op Metronieuws. Want o, o, oh, wij snappen er helemaal niets van.

Wij, Nederlandse vrouwen, slaan veel te snel door en daarom houdt Bastiaan, man – maar dat durf ik te betwijfelen -, zijn hart vast. Bastiaan vreest met grote vrezen dat sommigen van ons te ver zullen gaan met de tijger- en luipaardprints. Het moet namelijk wel subtiel, lekkere wijffies van me. Géén Albert Cuijp meets Nel Veerkamp, geen campingsmoking gekruist met Sylvie van der Vaart, dat is allemaal too much. Wij snappen er niets van en hij alles.

Roooar!
Waarom? denk ik. Doen we een keer mee aan een trend, is het weer niet goed! Hoe vaak heeft Bastiaan niet lopen janken dat wij nooit eens lekker uitpakken? Dat wij altijd maar op veilig en gemakkelijk spelen? Ja, gek hè, we moeten er wel mee kunnen fietsen natuurlijk. Met min tien en windkracht acht. Maar dat snapt Übersukkel natuurlijk niet. Ik heb zo’n vermoeden dat hij niet vaak op een fiets zit, vraag me niet waarom. En met opwaaiende rokjes en versteende pantybenen zal hij ook niet veel ervaring hebben, hoe graag en stiekem hij dat ook wenst.

Daarom dreigt hij nu foto’s van ons te maken als wij zijn tijgerprintadvies in de Hollandse wind durven te slaan. Du moment dat wij het in ons hoofd halen om over the top te gaan, weet Basje ons te vinden. Klikkerdeklak en Twitteren maar. Wat zullen we allemaal lachen zeg! Ja hoor, ik ook. Niet om die foto’s, maar om Bastiaan zelf. Het zielige lulletje is gewoon jaloers. Hij zou zich maar al te graag hullen in vrouwenkleding en überkittige dierenprints, het liefst in grote overdaad: een luipaardlegging, een zebraheuptasje en een krap shirt dat ‘Roooar!’ schreeuwt over zijn harige buikbobbel. Grow some tits, Bastiaan. Je bent net een wijf.

Luipaardoverall
Laat ik duidelijk wezen, ik hou helemaal niet van dierenprintjes. Ooit was het leuk. Toen ik twintig was en ik me door mijn post-punkperiode worstelde. Het matchte zo lekker bij mijn blauwe haar en neuspiercing. Aber das war einmal. Nu ben ik een keurige moeder met een spijkerbroek van de H&M, makkelijke laarsjes en een hooggesloten bloes. In een dolle bui gooi ik er een giletje overheen. En ga ik totaly uit mijn plaat, dan doe ik eens een rokje.

Maar vandaag maak ik een uitzondering. Ik stel voor dat we allemaal in een luipaardoverall met krokodillenleren stiletto’s de straat op gaan. En vergeet die tijgerhaarstrikken en zonnebril met schildpaddenmontuur niet. Haal alles uit de klerenkast, leef je uit! Zorg ervoor dat Bastiaan je ziet. Laat je fotograferen en pak je ten seconds of fame op Twitter. Wij gaan die Übersukkel eens lekker zijn bolle oogjes uitsteken. Hopelijk krimpt daar niet alleen zijn pikkie van, maar ook zijn ego XL.

  23 comments for “Bastiaan is een wijf

 1. 23 maart 2012 at 11:52

  Whahaha volgens mij moet je die man niet zo ?

  • Miss Moneypenny
   24 maart 2012 at 21:13

   Niemand hier in Nederland, geloof ik. Man noch vrouw noch alles daar tussenin. 😉

 2. 23 maart 2012 at 11:52

  Hahaha! De buddhabuik! Hoe verzin je het?! Was er nooit opgekomen, maar echt geniaal. Weer een ontzettend leuke blog.

  Zal even kijken of ik mijn luipaardsjaaltje nog ergens heb liggen (vraag me niet waarom ik dat ding ooit gekocht heb, want heb het nog nooit gedragen). Al denk ik niet dat ik op de foto kom, want wat heeft die Übersukkel in godsnaam in Almere te zoeken? Heeft hij überhaupt wel tijd om ons allemaal op de foto te zetten? Moet hij eigenlijk niet keihard aan het werk zijn op de redactie van Jackie? Alle redactieleden zijn toch weggegaan vanwege hem en nu zit hij daar toch in zijn eentje überstylisch te zijn?

  • Miss Moneypenny
   24 maart 2012 at 21:12

   Dank je! Inderdaad, Übersukkeltje kan maar beter op zijn kantoortje bij Jackie blijven nu hij de boel daar in zijn eentje moet bestieren. 😉

 3. Tam
  23 maart 2012 at 11:53

  vlak je voor je post zag ik het artikeltje op de televaag en dacht, oh nee, gaan we weer, meneer iemand weet het weer beter.
  Ik ben geen fan van dierenprintjes haha en zelfs nu zal ik het niet dragen, maar wat staan de kranten toch vol met dit soort bullshit uitspraken van stierenpoep mensen.
  Ik hoop dat meneer Bastiaan niet ongevraagd fotos gaat schieten en plaatsen van de “hippe” vrouwen, zou ik erg ongepast vinden

  • Miss Moneypenny
   24 maart 2012 at 21:13

   Inderdaad Tam, ik vind het ook te zot voor woorden. Wie denkt hij dat hij is om ongevraagd foto’s van mensen te maken en die ook nog op Twitter te gaan gooien? Die vent heeft het een beetje te hoog in zijn dikke plofkop gekregen.

 4. Des
  23 maart 2012 at 11:55

  haat, haat, haat aan schaik.
  ow men.
  nee ik kan het verder gewoon niet uitleggen.

  • Miss Moneypenny
   24 maart 2012 at 21:14

   Elke poging tot nadere uitleg zou te veel eer zijn voor Übersukkeltje. Dus I totaly agree dat je er verder geen woorden aan vuil maakt. 😉

 5. Tessa
  23 maart 2012 at 12:17

  Amen! Zo mee eens, Iris. Irriteer me dood aan die man. Zoals een vriendin al laatst zei: Some people.. need a high five.. in the face.. with a chair!

  Maar kun je ook zo’n column aub schrijven over dat andere ei: Marie van der Ven 😉

  • Miss Moneypenny
   24 maart 2012 at 21:15

   Hahaha! Ik nomineer Bastiaan van Schaik hierbij voor de eer om zo’n high five van jouw vriendin te krijgen. En ach, als jouw vriendin niet kan, doe ik het wel hoor. 😉

   En wat zeg je: Marie van de Ven? Ben ik hartstikke Ven van! 😉

 6. 23 maart 2012 at 12:58

  Hahaha wat schrijf jij heerlijk zeg! (ik vind het trouwens ook wel grappig dat heel de redactie van Jacky, geloof ik, is opgestapt vanwege hem haha)

  • Miss Moneypenny
   24 maart 2012 at 21:16

   Dank je, Laura! Ik begreep inderdaad dat het flink rommelde bij Jackie vanwege de komst van Übersukkeltje. Hmmm, heel vreemd.

 7. 23 maart 2012 at 13:10

  Whahaaaaaaa…hilarisch blog weer.
  Morgen trek ik mijn veerkampie aan…….

  • Miss Moneypenny
   24 maart 2012 at 21:17

   ‘Mijn Veerkampje’ *Grijns* Staat je vast geweldig!

 8. Joycee
  23 maart 2012 at 15:37
  • Miss Moneypenny
   24 maart 2012 at 21:18

   Leuke column inderdaad van Thom Arisman. Hij heeft meestal wel goede stukjes, vind ik.

 9. 23 maart 2012 at 16:06

  Het is me toch een figuur hé? En jij weet er weer een heerlijk spottend stuk over te schrijven. Als je ooit tijd te veel hebt en je wil je verdiepen in de wereld van de beautyblogs met een column,je bent welkom om voor mijn website te schrijven!

  • Miss Moneypenny
   24 maart 2012 at 21:22

   Dank je, Joyce! En wat betreft dat andere:
   Tijd: nee, helaas. Dat is momenteel een ramp! Je hebt wel een prachtige website, ik zou het een eer vinden om daarvoor te mogen schrijven! Al weet ik ook niet of beauty een onderwerp is waar ik makkelijk columns over schrijf. Meestal niet zo, eigenlijk.

 10. 23 maart 2012 at 16:08

  Hear, hear!
  Ik vraag me ook al jaren af waarom niemand tegen hem zegt dat het belachelijk is dat hij op tv tegen meisjes met maatje 36 zegt dat ze te dik zijn om huppeldepups next top model te worden.

  • Miss Moneypenny
   24 maart 2012 at 21:23

   En dat uit zijn mond hè? In zijn buik passen twee volslanke modellen.

 11. 24 maart 2012 at 08:30

  Amen! Wat een vreselijke “dude” die Bastiaan.

 12. 25 maart 2012 at 19:25

  Amen! Wat een drukte om niks, maar ja, hij kan er ook niks aan doen dattie geen vak geleerd heeft… Zullen wel onderdrukte frustraties zijn uit een slecht verleden, werd vast gepest vroeger op school;)Iris,je bent met deze blog de spreker van onze gedachten!! Goed en met veel smaak 😉 gedaan!

 13. 19 april 2012 at 08:11

  Haha, geweldig. Kan me helemaal vinden in je mening over dat balletje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam code * * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.